8. juuli 2019Eesti Vegan Selts

Eesti Vegan Seltsi püsiannetaja Anny Drobet, kirjutab sellest, miks ta on otsustanud seltsi toetada.

3 miljardit looma tapetakse iga päev. Iga p ä e v. Kas kujutate ette sellise mahuga hirmu ja valu kogust? Mina mitte. Jah, maailm, kus me elame, ei ole täiuslik. Kaugeltki mitte loomade jaoks, kelle pärast olen ma eetiline vegan. Annetamine on teine viis, kuidas ma saan loomi veel rohkem aidata. Aitan neid organisatsioone, kelle vaated ja eesmärgid kattuvad minu omadega.

Anny Drobet

Eesti Vegan Selts on organisatsioon, mis jagab tõenduspõhist infot veganluse kohta ja seisab veganite huvide eest. Ma kuulun sinna suurima hea meelega ning samuti tean, et mu annetus läheb väga õigesse kohta. Ei ole kerge teha teavitustööd ühiskonnas, mis on nii suuresti harjunud loomi ekspluateerima, et puhtalt sõna “vegan” ajab inimesed pöördesse ning toidukord ilma loomata on lihtsalt mõttetu malts. On hästi oluline panna inimesi mõtlema loomadele kui tundlikele olenditele ja sellele, et nad ei ole siin maailmas meie jaoks, vaid nad on siin meiega koos.

Ma hindan väga kõrgelt seda tööd, mida loomadega tegelevad organisatsioonid teevad. Mind on kasvatatud nii, et abivajajaid tuleb aidata. Ma tunnen, et ma olen iga kuu midagi ära teinud, kui püsiannetus on tehtud. Ma soovin, et loomade kannatuste vähendamise jaoks annetatud summad suureneksid. Ma soovin, et inimesed saaksid läbi seltsi tehtud töö tulemusel aru, et veganid ei ole surematud ega pühakud ja ei pea end teistest paremaks, vaid me lihtsalt seisame nende eest, kellel justkui pole õigust elule.

Vaatan oma koera ja mõtlen, kas tal on kuskilt valus, mida ta mõtleb ja tunneb, sest ta ei saa mulle neid asju öelda. Ma võin ainult oletada ja tunnen süüd, kui ma ei ole aru saanud. See on see põhjus, miks mu süda kuulub loomadele. Kõikidele loomadele.


Aitäh, Anny! Hakka ka sina Eesti Vegan Seltsi püsiannetajaks ja toeta meie tegevust, et aidata kaasa veganluse levikule! Meie visiooniks on veganmaailm, kus inimesed ei kasuta ega tarbi loomi ning planeedi ressurssidega käiakse ümber vastutustundlikult.

Annetuste abil saame näiteks infomaterjale trükkida ja neid tasuta jagada, üritusi ja kampaaniaid korraldada, veebilehte hallata ja palju muud. Kõike ikka selleks, et jõuda rohkemate inimesteni ning aidata neil lihtsamini veganiks hakata ja selleks jääda. Oma toetuse saad teele panna siin: www.vegan.ee/toeta