Mina olen Britta ja ma olen vegan olnud 3.5 aastat. Veganlus on minu jaoks olnud algusest peale pidev avastamisprotsess, mille loomulikuks jätkuks astusin Inglismaal ülikooli, et toitumisteadust õppida. Õppimise kõrvalt kirjutan ma aga Ficus Rubi nimelist tervisliku elustiili blogi ja kureerin samanimelist Facebooki lehte, mis uuele veganile kindlasti huvi, teadmisi ja tuge võib pakkuda. Olen ka ühe väga lebo e-kokaraamatu autor, mis on täis lihtsaid ja tervislikke retsepte, nippe ja nõuandeid ja muud toredat.
Ahjukartulid tempeh’ga
Guacamole
Vesi (päeva jooksul 4 tassi)
Sojapiimaga cappuchino (1 tass)
Kaerahelbepuder
10 maasikat
1 spl vahtrasiirupit
1 nektariin
Pastaroog
Riisiroog tempeh-iga
Salat
Salatikaste
Vesi (päeva jooksul 4 tassi)
Chai tee (ilma piimata, 1 tass)
1 õun
1 banaan
Kaerahelbepuder
200 ml maasikat
1 spl kreeka pähkleid
100 g riisinuudleid
Kaste
1 tl seesamiseemneid
Supp
0.5 avokaadot
Vesi (päeva jooksul 4 tassi)
2 õuna
Kaerahelbepuder
2 spl india pähkleid
200 ml külmutatud marju
Värsked kevadrullid
Tahhiinikaste
Vesi (päeva jooksul 4 tassi)
Kaerahelbepuder
2 õuna
200 ml külmutatud marju
Maguskartulipüree
100 g marineeritud tofut
80 g lehtsalatit
1 tomat
Pita tasku
Salsa
Vesi (päeva jooksul 4 tassi)
1 apelsin
1 ploom
1 viigimari
2 parapähklit
Täisterapasta tempeh ja köögiviljadega
1 spl maitsepärmi
100 g pruune riisinuudleid
Tofukaste
1 spinat
1 tomat
0.5 avokaadot
Vesi (päeva jooksul 4 tassi)
1 ploom
1 õun
1 avokaadoleib
Pannkoogid
Värske moos
2 parapähklit
Pitsa
100 g täisterapastat
Pastakaste
1 spl maitsepärmi1 tomat
0.5 tl srirachat
Salat
Vesi (päeva jooksul 4 tassi)
250 g viinamarju
32 g lagritsat
* 11.% toiduenergiast, 1.4g kehakaalu kg kohta
* Menüüs ei ole välja toodud toidulisandite tarbimist, tegelikult sisaldab antud menüü ka piisavalt vitamiini B12, D-vitamiini ning joodi.
Vaata ka teiste veganite nädalamenüüsid.