Arengutreening

Mis on coaching ehk arengutreening?

Coaching ehk arengutreening ehk kootsing on usalduslik vestlus turvalises keskkonnas, mis keskendub hinnanguvabale mõistmisele, selguse loomisele ja lahenduste leidmisele. See ei ole teraapia ega ühepoolne nõuandmine. Enamasti tuleb inimene coach’i juurde, kui märkab takistusi, mida ei suuda ise ületada. Läbi coach’i küsimuste ja arendava vestluse saad suurema selguse oma väljakutsest, märkad rohkem lahendusvõimalusi ja saad hakata astuma esimesi samme või õppida vajalikke tehnikaid takistuste ületamiseks. Coach üldjoontes ei anna nõu vaid püüab aidata sul näha sinu enda oskusi, ressursse ja sobivaid strateegiaid. Soorituscoaching keskendub psühholoogiliste oskuste arendamisele ning enesekindluse, motivatsiooni, identiteedi, aga ka ärevuse ja emotsioonide regulatsioonile. Soorituseks võib olla nii enda eest seismine, esinemine, sportlik või ka tööalane tegevus. Coaching võib keskenduda suhete, töö ja karjääri kujundamise, aga ka spetsiifiliselt vegan elustiili kujundamise küsimustele.
NB! Coaching ei ole teraapia ega psühholoogiline nõustamine.

Millal pöörduda arengutreeningule?

Veganlus on valik, mis võib mõjutada kõiki meie eluvaldkondi alates iseenda väärtuste ja identiteedi ümberhindamisest, pere ning sõpradega suhete korraldamisest kuni tööalaste ning ettevõtlust puudutavate valikuteni. Kõige selle käigus võime unustada, et me ei ole defineeritud ainult veganidentiteediga, vaid oleme terviklikud inimesed oma tööalaste eesmärkide, isiklike huvide, hobide ning vajadustega. Nii võib coaching pakkuda tuge tööalastes ja eneseteostusega seotud küsimustes ning aidata keskenduda sellele, kuidas suurendada väljakutsetest saadavat naudingut, olla enesekindlam esineja ja luua sobivat elurütmi. Coaching võib, aga ei pea olema vegantemaatika keskne.

  • Oled veganlusega alustamas ja vajad tuge uue olukorra mõtestamisel ning enda jaoks oluliste valikute tegemisel.
  • Soovid tuge vaimse tugevuse praktikate ja heade harjumuste seadmisel pingelisel perioodil.
  • Vajad abi igapäevaste strateegiate loomisel, et tagada enda väärtuste järgi elamine. Nt kuidas valmistuda reisideks, peresündmusteks, tööalasteks koosolekuteks ja hetkedeks, kus keskkond ei pruugi olla vegansõbralik.
  • Vajad strateegiaid enda väärtuste ja vajaduste kommunikeerimiseks töökeskkonnas, suhetes või muudes situatsioonides.
  • Soovid luua strateegiaid tekkinud (väärtus)konfliktide lahendamiseks.
  • Soovid aktivistina hoida enda vaimset tervist ja tõsta vaimset tugevust ning vastupidavust.
  • Soovid arengupartnerit karjääriplaneerimisel, persoonibrändi kujundamisel, töös ja ettevõtluses.
  • Soovid tööandja, personalispetsialisti või kolleegina leida lahendusi vegansõbralikuma ja kaasavama keskkonna loomiseks.

Loe ka: Kuidas aktivistina ise terveks jääda?

Kes treenib?

Liisi Toom,sooritus-coach

Liisi Toom on sooritus-coach, koolitaja ja raamatu „Valikute ristteel. 22 võimalust tähendusliku karjääri loomiseks“ autor, lõpetanud Tartu Ülikoolis kommunikatsioonijuhtimise (MA) ja psühholoogia (BA), keskendudes soorituspsühholoogiale. Coaching‘u kaudu aitab ta oma klientidel nende võimeid ja ambitsiooni ellu viia, toetavat keskkonda luua ning väljakutseid nautida. Liisi on loonud persoonibrändi mudeli Eestis, mida kasutatakse laialdaselt tööalase arengu planeerimiseks ning realiseerimiseks. Liisi on olnud vegan alates 2021. aastast ning on Eesti Vegan Seltsi liige. Ta on teinud ettekandeid veganluse ja vaimse vastupidavuse teemal Eesti Vegan Seltsis ja Veganmessil (2023).
Lisainfo liisitoom.com

Kuidas tulla arengutreeningule?

Coaching on konfidentsiaalne ja toimub veebiüleselt Google Meeti vahendusel. Kokuleppel kohtumised ka näost-näkku ja koolitused vastavalt kliendi soovile.

Coaching kestab esimesel korral 1,5 h, edaspidi 1-1,5 h vastavalt vajadusele.

Hind: esmane: 93€; korduv: 75€.

Lisainfo ja broneerimine: liisi.toom@vegan.ee.

Kinkekaart

Otsid sõbrale või lähedasele kasulikku kingitust? Osta meilt coaching‘u kinkekaart. Hind 93€. Kinkekaart tagab ühe nõustamiskorra. Ostmiseks kirjuta eestiveganselts@vegan.ee.