Vegani toidulaud on tegelikult väga mitmekesine ja toitev. Kui loomseid toite mitte süüa, jäävad alles:
- teraviljatooted (nt leib, küpsetised, tatar, amarant, kinoa, hommikuhelbed, müsli),
 
- kaunviljad (eri oad (aed-, põld-, hiid-), läätsed (punased, rohelised, beluga jpt), herned),
 
- köögiviljad (nt porgand, kartul, brokoli, lillkapsas, mais, tomat, seller, spargel),
 
- puuviljad (nt õun, avokaado, melon, banaan, ploom, apelsin, pirn),
 
- seemned (päevalille-, kõrvitsa-, seesami-, mooni-, chia-, kanepi-, lina-),
 
- mandlid ja pähklid (Kreeka, para-, India, sarapuu-, kookos-, pekaani-),
 
- marjad (maasikas, viigimari, kirss, mustikas, pohl, goji-),
 
- seened (kukeseen, austerservik, šampinjon).
Samuti söövad veganid kaun- ja teraviljadest, seentest ja muudest taimedest ning mitteloomsest valmistatud pool- ja valmistooteid (nt tofu, 
tempeh, seitan, sojapiim, taimsed pasteedid jms). 
Vegantoidud võivad olla nii toored kui küpsetatud toidud, näiteks salatid, smuutid, pastad, supid, praed, kastmed, küpsetised, ahjuroad, koogid, tordid, kommid, šokolaadid, määrded ja väga palju muud. Saadaval on ka vorsti, viineri, kotleti, juustu, piima, jogurti, jäätise, majoneesi jne maitseid ja tekstuure matkivaid taimseid alternatiive. Vegan määrdeid, kastmeid ja jooke tehakse enamasti pähklitest, seemnetest, kaun- või teraviljadest ning toitvaid kotlette ja pihve köögi-, kaun- ja teraviljadest. Enamikke tuntud toite (näiteks jäätist, makarone juustuga, kreemitorti, pikkpoissi) saab lihtsasti valmistada ka taimsetest toiduainetest. Vegantoitude tegemine pole seejuures raskem või ajakulukam, tuleb vaid retsepte uurida, soovitatavalt uusi maitseid ja toite proovida ning natuke harjutada.
NB! Veganlus ei sea piiranguid alkoholi, tubaka, kohvi vmt tarbimisele, kuigi veganid peaksid arvestama, et paljude alkohoolste jookide tootmises kasutatakse loomseid aineid ning et tubakafirmad teevad loomkatseid.