Siit leiad valiku huvitavatest toitumisartiklitest, mis täiendavad teadmisi mitmekülgsest ja tervislikust taimetoitlusest.
Taimse toitumisega on võimalik vähendada riski haigestuda mitmetesse väga levinud kroonilistesse haigustesse, nagu nt südame- ja veresoonkonna haigused, diabeet ja vähk. Kahjuks ei kulge aga mitte kõigil veganitel loomsete saaduste vaba toitumine probleemideta. Millised on potentsiaalsed komistuskivid?
Soja võib pidada kõige enam kritiseeritud taimseks toiduaineks ning ikka ja jälle ilmub artikleid, kus hoiatatakse sojatoodete tarbimisega seotud ohtude eest. Kas neil väidetel on ka teaduslikku alust? Või on soja hoopis toiduaine, mis võiks kuuluda iga vegani toidusedelisse?
Veganite ainsateks usaldusväärseteks B12-vitamiini allikateks on B12 toidulisandid ja B12-ga rikastatud toiduained. Kas on ka “loomulikumaid” alternatiive?
Toitumuslikult eristab veganeid teistest toitumisgruppidest loomsete komponentide puudumine menüüs. Millega asendavad veganid loomsed saadused? Kuidas mõjutab see vajalike toitainete saamist? Kuivõrd hästi või halvasti vastab veganite toitumine riiklikele toitumissoovitustele? Kas veganitel on raskem saada vajalikke toitaineid ning tervislikult toituda kui mitteveganitel?